2013. február 14. csütörtök 19:30

 
Egy ihletett pillanatban megszületik a Zene | Gavriel Lipkind koncertezett Hidegkúton

 

„Lipkind átszellemült, szenvedélyes és bravúros technikával előadott játéka alatt szinte megállt az idő a Kultúrkúria színháztermében: katartikus pillanatokat éltek át nézők és muzsikusok.”

 

Szerző: Péter Zsuzsanna - Olvassbele.com (A Budai Polgár 2013/4. számában megjelent interjú szerkesztett változata.)
2013. március 7. csütörtök

 

Teljes cikk megtekintése

  

 

 

  

2012.augusztus 30. csütörtök 18:00

 

Feature Review: Recent concert and opera performances in Budapest

 

"Full marks to the Hungarian String Trio for their professionalism – such concerts have to be fitted into their busy orchestra lives – and for their sustenance power. Not only did they play without any break (for some 70 minutes) but the two upper string players were standing throughout. This was true labour of love with artistic merit."

 

Szerző: Agnes Kory - MusicalCriticism.com

2012. szeptember 6. csütörtök

 

Teljes cikk megtekintése

 

 

 

 

2012.augusztus 30. csütörtök 18:00 

 

Madaras Gergely: „Mindenevő vagyok”
 

Madaras Gergely a június 8-án megrendezett KLASSZ tehetségek gála valóságos főszereplője volt. A fiatal karmestert pályája alakulásáról kérdeztük a koncertet követően.

 

Bő hónapja jöttem haza Svájcból, ahol a Nemzeti Filharmonikusok Grazioso Kamarazenekarával adtunk két koncertet. Nagyon szeretem ezt a csapatot, és nagyon sokat köszönhetek nekik; másfél éve vezényeltem őket először, azóta itthon számos közös koncertet adtunk, DVD-felvételt készítettünk, és már másodszor voltunk Svájcban turnézni.”

 

Szerző: Végh Dániel – Edu-Art 
2011. július 5 kedd

 

Teljes cikk megtekintése

 

 

 

 

2011. május 12. csütörtök 20:00

 

Musik in kleinem Rahmen
 

Besonderen Applaus erntete dabei der Konzertmeister Ferenc Bangó, der im Solopart lebhaft und virtuos brillierte. Schon bei Grieg fiel das Cello im Orchester von Rezső Pertorini, mit leidenschaftlicher Eigenwilligkeit gespielt, auf.
 

Lotte Brenner – Berner Zeitung
Samstag, 14. Mai 2011
 

Teljes cikk megtekintése

 

 

 

 

2011. április 1. péntek 19:00

 
„A szavak elvesztették súlyukat”

 

„A Grazioso Kamarazenekar rendkívül fontos küldetést végez — nyilatkozta lapunknak Kocsis Zoltán, az együttes tiszteletbeli művészeti vezetője. —Minden nagy szimfonikus zenekarnak kell hogy legyen egy olyan magva, amely tökéletesen járatos a bécsi klasszikus stílusban, illetve a kamarazenélésben. Az Operaház egykori igazgatója, Mihály András nem egy ízben fejtette ki, hogy a jó zenekar első számú feltétele a jó kamarazenélés.”
 

Szerző: Péter Zsuzsanna - Budai Polgár
2011. április 22. péntek

 

Teljes cikk megtekintése

 

 

 

 

2010. szeptember 6. hétfő 19:00

 

Összhang

 

„Lipkind szembeszökően nagyszerű hangszeres, elsőrangú muzsikus és lelkiismeretes, a felszínességtől idegenkedő művész, mesésen szép csellóhanggal, makulátlan technikával; ráadásul olyan zenész, aki nem a partnerek rovására igyekszik érvényesülni, és érzékenyen reagál a tőlük érkező impulzusokra. A Grazioso Kamarazenekar szép, homogén hangzásával és minden tekintetben kidolgozott és igényes játékával tűnt ki. Madaras Gergely egyszerre volt szuggesztív és kifejező, ugyanakkor hallatlanul precíz és erőskezű, a részletekre és a szélesebb ívű folyamatokra egyaránt ügyelő karmester;”
 

Szerző: Malina János – Revizor, az NKA kritikai portálja
2010. szeptember 12. vasárnap
 

Teljes cikk megtekintése

 

 

 

 

2010. június 30. szerda 20:30

 

Pince és kamara
 

„A zenekari játék perfekciója e második részben, különösképp a harmadik és negyedik tételben vált a leginkább jelenvalóvá, méghozzá olyasformán, hogy a koncert hangulatosan nyáresti jellege ezzel mit sem csorbult. A Grazioso ugyanis a nevéhez méltó laza kellemmel produkálta magát, s Madaras Gergely barátságos beintéseire pontos játékkal, de mindvégig póztalanul reagált az együttes - fesz és pöf nélkül.” 
 

Szerző: László Ferenc
2010. július 6. kedd


Teljes cikk megtekintése
 

 

 

 

THUN: GAIA Kammermusikfestival 6.-9. Mai 2010

 
Kammermusik, so schön wie aus dem Märchenbuch


„Das Gaia-Kammermusikfestival brachte für vier Tage internationale Künstler und Musik gewordene Träume nach Thun. Ein Galakonzert im Rittersaal Thun bildete am Sonntagabend den krönenden Abschluss.”
 

Therese Krähenbühl – Thuner Tagblatt
Dienstag, 11. Mai 2010


Teljes cikk megtekintése

 

 

 

 

2010. április 23. péntek 18:00 Grazioso Zeneszalon koncertje

 
„A kultúra nem maradhat figyelem nélkül”

 

(…)„Nagy öröm, ha egy kerületben ilyesféle vállalkozások vannak. Miért? Mert nekünk sok esélyünk nincs itt Közép- Európában, hogy kitűnjünk. Egyetlen egy olyan kapaszkodónk van, a kultúra, mellyel kiválhatunk a többiek közül. Bizonyos, hogy egy országra, amelynek kultúrája van, arra felnéznek. Akármilyen világ rendje, a kultúra nem maradhat figyelem nélkül.”
 

Szerző: D.M. – Budai Polgár
2010. május 28. péntek
 

Teljes cikk megtekintése

 

 

 

 

2009. szeptember 17. csütörtök 19:30

 
Molto Grazioso
Grazioso Kamarazenekar koncertje / Budapesti Barokk Fesztivál 2009

 

„(…) előadásukban a darab, illetve a szélső tételek lélegeztek, megszólaltak” a harmóniai és formai folyamatok, a zene differenciált és beszédszerű” volt. (…)”
 

Szerző: Malina János – Revizor, az NKA kritikai portálja
2009. szeptember 21. hétfő
 

Teljes cikk megtekintése
 

 

 

 

2009. szeptember 10. csütörtök 19:30

 
Szergej Nakarjakov, a trombitavirtuóz
 

„Sztárként, hatalmas bravózással, szűnni nem akaró tapssal, fütytyel és sikítozással fogadták a Zeneakadémián Szergej Nakarjakovot. Ő egy kedves mosollyal és biccentéssel köszönte meg a bizalmat, amikor azonban megfújta a hangszerét, döbbenet lett úrrá mindenkin: felülírt minden trombitáról alkotott elképzelést. (…)”

 

Szerző: Kiss Eszter Veronika – Magyar Nemzet
2009. szeptember 12. szombat
 

Teljes cikk megtekintése
 

 

 

 

2009. szeptember 10. csütörtök 19:30

 

Tudja, de unja
 

„(…) Elképesztő ováció fogadta a még mindig ifjú, és még fiatalabbnak látszó muzsikust, aki szerényen és elfogódva hajlongott, hóna alól előkapta a speciálisan neki készített szárnykürtöt, (…)”
 

Szerző: Fáy Miklós – Népszabadság
2009. szeptember 14. hétfő
 

Teljes cikk megtekintése

 

 

 

 

2009. július 30. csütörtök 20:00 - Bach-est

 

Bach, melegítve

 

„(…) A csak vonósokra írott (nagyon helyesen egy szólam - egy játékos felállásban megszólaltatott) 3. Brandenburgi verseny nyitótételét a hangzás és a mozgás együttes öröme dominálta. 
A kéziratban mindössze két akkorddal jelzett lassú tétel helyére hegedű-brácsa-cselló triótételt iktatott be az együttes - stílusos, szép megoldás volt. (…)”

 

Szerző: FMH
2009. augusztus 1. szombat
 

Teljes cikk megtekintése

 

 

 

 

A Királyi Borház és Pincemúzeum „Bor és Zene” sorozata

 

Kamarazene a borházban


„Sikerrel zárult a budavári komolyzenei koncertsorozat, amely első alkalommal, hagyományteremtő céllal került megrendezésre a Grazioso Kamarazenekar, valamint a Királyi Borház és Pincemúzeum közös szervezésében. (…)”
 

Szerző: Metropol
2009. július 23. csütörtök
 

Teljes cikk megtekintése

 

 

 

 

2009. július 3. péntek 20:30 – Bach-est

 

Bach a borok között

 

„(…) A terem teljesen megtelt s a közönség – sokan túl lévén már az első pohár bor elkortyolgatásán – kitűnő hangulatban volt. Ez a derű és elégedettség egyébként végigkísérte az egész estét. A zenészekből is a könnyedség áradt, akár egy jókedvű nyáresti házi muzsikálás tanúi volnánk. (…)”
 

Szerző: Johanna - Café Momus komolyzenei magazin
2009. július 5. vasárnap
 

Teljes cikk megtekintése 

 

 

 

 

2009. március 30. 19:30 Emlékkoncert Fodor Géza tiszteletére

 

Nem lehet megunni

 

„(…) A feszes tempójú tételek büszke tartásából olyan lenyűgöző tökéletesség áradt, amely minden bizonnyal mindenki számára életre szóló élményt jelentett, aki olyan szerencsés volt, hogy hallhatta. (…)”

 

Szerző: Rákai Zsuzsanna - Élet és Irodalom

2009. április 17. péntek

 

Teljes cikk megtekintése

 

 

 

 

2009. március 30. 19:30 Emlékkoncert Fodor Géza tiszteletére

 

Emlékkoncert Fodor Géza tiszteletére

 

„(…) A középtétel egészen rendkívülire sikeredett, talán ez volt a legszebb mozarti lassú tétel, amit Budapesten magyar muzsikusokkal valaha hallottam. (…)

Szép este volt, színvonalában, igényességében és műsorválasztásában méltó búcsú valakitől, akit nagyon nehéz lesz nélkülöznünk a zenei életben. (…)”

 

Szerző: Tihanyi László – Muzsikalendárium
2009. május

 

Teljes cikk megtekintése

 

 

 

 

2008. május 30. péntek 20:00 Születésnapi koncert

 

Barátok és testvérek

 

„(…)És persze nagyszerű együttjáték, fuvola, oboa, a teljes Grazioso kamarazenekar, lélegzik a zene, és együtt lélegeznek a zenészek, már ahogy Kocsis felállt a második tétel előtt, és elindította Mozartot, tudni lehetett, hogy ez most az lesz, és valóban az lett: egyszerre állnak meg, és velük áll meg a levegő, hogy aztán egy vállrándítás, és mehet minden tovább - néha Mozart is a csenddel mondja el, amit akar. (…)”

 

Szerző: Fáy Miklós – Élet és Irodalom, LII. évfolyam 23. szám

2008. június 6. péntek

 

Teljes cikk megtekintése

 

 

 

 

2008. május 30. péntek 20:00 Születésnapi koncert

 

Születésnap, G-dúrban (Kocsis Zoltán koncertje)

 

„(…)A Grazioso Kamarazenekar a Nemzeti Filharmonikusok tagjaiból alakult, s nagyjából hasonló minőséget is képvisel. Hangzásuk igazán kellemes, s bár dicsérendően kicsi a létszám, erőteljesen, meggyőzően szólnak. Az együttest a muzikalitás, az egymásra figyelés, a fegyelmezettség jellemzi. (…)”

 

Szerző: Johanna - Café Momus komolyzenei magazin

2008. június 02. hétfő

 

Teljes cikk megtekintése

 

 

 

  

2008. március 3. hétfő 19:00 Mozart-est

 

Másfél óra tiszta zene

 

„(…) a hétfői, a Vörösmarty Színházban megrendezett Mozart-estet Magyarország egyik vezető muzsikusa, Kocsis Zoltán közreműködése emelte az ünnep kategóriájába, aki a Nemzeti Filharmonikus Zenekar tagjaiból alakult Grazioso Kamarazenekar partnereként ezúttal zongoraművészként lépett fel nálunk. (…)”

 

Szerző: Zsohár Melinda, Kovalcsik Katalin - Fejér Megyei Hírlap

2008. március 5. szerda

 

Teljes cikk megtekintése

 

 

  

 

2007. október 4. csütörtök 19:30

 

Zene - Mesterkoncertek Hidegkúton

 

„(…)A Mesterkoncertek sorozat nyitó előadására méltán büszke lehet a Klebelsberg Kultúrkúria vezetősége, amely izgalmas programjaival, és kezdeményezéseivel középpontjává vált Pesthidegkút és a környező régió kulturális és művészeti életének. (…)”

 

Szerző: Vajda Ildikó - Artnet Képzőművészeti Portál és Folyóirat

2007. október 5. péntek
 

Teljes cikk megtekintése

 

 

  

 

   

 

 

 Hírlevél

Értesüljön elsőként koncert-jeinkről, játékainkról, és a kedvezményes jegyvásár-
lásokról!
 
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
 
Név (nem kötelező)
 
E-mail:
 
 
 

 

 

 

 

 

 

©2024 Grazioso Kamarazenekar | info@grazioso.hu

Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében.
A weboldal további használatával ön jóváhagyja a cookie-k használatát. További részletek >>>

-